• Dorpsstraat 46
  • 5835 AJ Beugen.

Houtrotherstel

Duurzaam onderhoud van houten gevelelementen met de Sikkens Houtreparatie-aanpak.

Economisch en duurzaam beheer van gebouwen staat of valt met zorgvuldig onderhoud, onder het motto: voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt in het bijzonder voor schilderwerk aan houten gevelelementen, dat méér vraagt dan een periodieke onderhoudsbeurt alleen.

Openstaande verbindingen en defecte afdichting van beglazing zijn immers in de praktijk de belangrijkste oorzaken van vochttoetreding, waarvan houtrot en gevolgschades het uiteindelijke kostbare resultaat zijn. Tenzij tijdig afdoende maatregelen worden genomen om deze gebreken te herstellen.

Met de Sikkens Houtreparatie-aanpak beschikt de schilder over de juiste middelen om op eenvoudige wijze aangetaste ondergronden te repareren en nieuwe aantasting te voorkomen. Hiermee levert hij een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van zowel de onderhoudslasten als de verspilling van schaars, natuurlijk bouwmateriaal.

In het bijzonder in de sociale woningbouwsector kan de schilder met behulp van de Sikkens Houtreparatie-aanpak onaangename verrassingen in de exploitatie helpen voorkomen.

Het plan bestaat uit een aantal onderdelen:

  1. Duurzame afdichting van openstaande houtverbindingen
  2. Vullen van windscheuren/kleine oneffenheden
  3. Vullen van gaten, kleine houtgebreken/houtrot
  4. Reparatie van houtrot
  5. Onderhoud van beglazing
  6. Aandacht voor het binnen/buitenwerk
  7. Afronden van scherpe kanten

Kijk verder bij referenties